Վայրը՝ Արևմտյան դպրոց-պարտեզ
Օրը՝ մայիսի 16
Ժամը՝
Մասնակիցներ՝ Արևմտյան դպրոց-պարտեզի 2․4 դասարանի սովորողներ
Նպատակը և խնդիրներ՝ սովորողներին փոխանցել էկոլոգիապես մաքուր, անվտանգ, առանց հավելումների, թթխմորով հացի նշանակությունը և օգտակարությունը։
Ընթացքը՝ նախօրոք ստանալ թթխմոր (մոտ 8-12 օրվա ընթացքում): Սովորողների հետ խոսել թթխմորի և խմորիչի տարբերության, օգտակարության և վնասի մասին։ Պարզել, թե նախկինում ինչպես են ստացել ալյուրը, թե հիմա ինչպես են ստանում, ալյուրի ինչ տեսակներ կան։ Ստանալ խմոր, թխել և համտեսել։
Արդյունքներ
Արդյունքում սովորողները կծանոթանան էկոլոգիապես մաքուր հացի ստեղծման գաղտնիքներին։ Կլինի Էկո հացերի հյուրասիրություն Արևմտյան դպրոցի բակում՝ Էկոտուրի շրջանակում աշխատանքային շրջայցի ժամանակ։